Tijdens de bloedanalyse bekijk ik samen met de cliënt de vorm van de bloedcellen onder het microscoop. Via een verbinden met een camera die ik op het microscoop is geplaatst zien we op de pc de bewegende beelden van de cellen. Elke vorm van de cellen geeft aan welk stofwisselingsproces in het lichaam niet goed functioneert cq in disbalans is. Daarbij zie je ook welke voedingsstoffen de cliënt tekort heeft om het lichaam in de meest optimale vitale vorm te behouden

Wist je dat elke cel in je lichaam sterft en uiteindelijk wordt vervangen door nieuwe cellen. Wetenschappelijke studies laten zien dat meer dan 98% van je lichaamscellen ieder jaar totaal worden vervangen.

Wist je dat:

  • Het DNA wordt om de 2 maanden vernieuwd
  • Je huid wordt elke maand vernieuwd
  • Je lever vernieuwt zich elke 6 weken
  • De maagwand wordt vernieuwd in 5 dagen
  • Je hersenen worden in 1 jaar vernieuwd
  • Je bloed wordt in 4 maanden vernieuwd
  • Je spiercellen worden per 6 maanden vernieuwd

 

3 tips voor een vitaler en gezonder leven

Tip 1: Weet wat je eet

Met de juiste voeding geef je je lichaam immers de basis die het nodig heeft om vitaal en gezond te zijn . Kies voeding die dicht bij de natuur staat. De juiste voeding zorgt voor energie om te werken, te sporten, te spelen met je kinderen, gesprekken te voeren, contact te maken, je geestelijk en lichamelijk sterkt te voelen.

Eet je onvoldoende, ongezond en niet gevarieerd dan ervaar je gebrek aan energie, kun je je moe en lusteloos voelen. Bijvoorbeeld te veel koffie kan zorgen dat je je opgejaagd voelt en slecht slaapt. Te veel suikers en koolhydraatrijke etenswaren putten je uit en maken je eveneens moe.

 

Tip 2: Beweging

Beweeg regelmatig. Om uw lichaam gezond en sterk te houden is het belangrijk regelmatig te bewegen. Dit voorkomt vele klachten. Bewegen verbetert uw conditie, coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid. Beweeg regelmatig 3 maal per week dmv van krachttraining. Krachttraining is de meest effectieve en efficiënte manier van bewegen om je lichaam snel gezond en vitaal te krijgen.

 

Tip 3: Leef een zuiverende levensstijl!

Zuiver en detox je lichaam van ongewenste en gifstoffen. Honderd jaar geleden was je ingebouwde detox-programma voldoende om je lichaam te reinigen, maar in deze tijd met e-nummers in je voeding, chemische bestrijdingsmiddelen, zware metalen en andere gifstoffen, raakt je lichaam overvoerd met gifstoffen.

Die worden onder meer opgeslagen in je vet en gewrichten. Daarbij brengen ze je gezondheid ernstige schade toe. Als je er niets aan doet, kun je last krijgen van hoofdpijn, vermoeidheid, gewrichtspijnen/beschadigingen, neerslachtigheid, voedingsintolerantie en allergieën, huiduitslag, slapeloosheid, overgewicht en een lange waslijst van andere klachten.Elke dag is weer een nieuwe kans om een gezond en vitaal lichaam op te bouwen!