Vitaal bloedanalyse

Wat is een Bloedanalyse, ofwel Vitaal Bloedonderzoek

Vaak kampen we met vage klachten, en kunnen we niet direct herleiden waar dit vandaan komt.
We proberen bewust te leven, maar we weten vaak niet exact hoe het met onze gezondheid gesteld is. Een Vitaal bloedonderzoek kan daar meer inzicht in geven.
Via een vingerprik wordt er een bloeddruppel afgenomen en meteen onder de microscoop geanalyseerd.
Zo is het mogelijk om de verschillende bloedbestanddelen duidelijk van elkaar te onderscheiden zoals de rode en de witte bloedcellen, fibrinedraden en afvalstoffen.
Ook kan de activiteit van de witte bloedcellen, de vorm van de rode bloedcellen, de aanwezigheid van andere partikels, eiwitstoringen en vrije radicaalactiviteit waargenomen worden.

LBA is een methode om vooral de kwaliteit van het bloed in levende toestand te bestuderen.
Het is verbazingwekkend hoeveel verstoringen er te zien zijn. Deze verstoringen kunnen leiden tot allerlei klachten bijv. vermoeidheid, darmproblemen, lusteloosheid, overgewicht, hoofdpijn etc.
Doordat deze klachten bij een normaal (regulier) bloedonderzoek weinig of geen (kwantitatieve) afwijkingen vertonen, kan er aan de klachten niets gedaan worden.

Ook kunnen fouten worden vastgesteld, die indien deze niet gecorrigeerd worden, kunnen leiden tot ernstige aandoeningen die vaak pas klachten geven als het al zeer laat is! 

Daarom geeft de levend-bloed-analyse een goed beeld van de biologische dynamiek van een persoon op één bepaald tijdstip. Deze informatie is nuttig bij het opstellen van een behandelplan en van de evaluatie hiervan.

 

Voor wie is LBA geschikt?

healthcoach bloedonderzoek

LBA is een techniek die zowel preventief en als behandelmethode gebruikt kan worden.
Ook in het bedrijfsleven kan LBA goed ingezet worden. Want tegenwoordig is het heel gebruikelijk dat een werkgever de werknemer stimuleert om vitaal te blijven c.q. te worden. Door bijvoorbeeld een abonnement voor een sportschool te vergoeden, gezondere voeding in de kantine of hulp bij het stoppen met roken.

Een halfjaarlijkse LBA/vrije radicalen test past ook in deze bedrijfsvisie. Zo worden werknemers gestimuleerd om vitaal te blijven omdat het bloedbeeld voor zichzelf spreekt.
Zo is stress bijvoorbeeld goed zichtbaar maar ook te vet eten of te weinig voedingsstoffen. Zo wordt iemand met de neus op de feiten gedrukt en dat is erg stimulerend, vooral als je na een half jaar verbetering ziet in je bloedbeeld.

Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Wanneer doen we een Vitaal Bloedonderzoek?

Een vitaal bloedonderzoek doen we niet alleen bij mensen met bepaalde klachten, maar ook bij mensen met overgewicht, bij topsporters, bij mensen die de juiste keuzes in voeding willen maken, mensen met overgewicht en mensen die hun gezondheid willen optimaliseren en behouden.

Wil je weten of je in aanmerking komt voor vergoeding via je zorgverzekeraar, mail mij gerust.