Spijsverteringsproblemen en onze gezondheid

Wie kan tegenwoordig nog stellen dat zijn/haar ontlasting er elke dag stevig en donkerbruin uit ziet, zonder hard te persen er gemakkelijk uitkomt, nauwelijks stinkt, goed zinkt in de pot en eigenlijk geen toiletpapier vergt?

Onze medici stellen diagnoses in termen van symptoombeschrijvingen, zoals Darmirritaties (Irritable Bowel Syndrom; IBS), Coeliakie, Spastische darm, Obstipatie, Ziekte van Crohn, Darmzweer (Colitis Ulcerosa), etc .

Hetgeen ze constateren vormt doorgaans ook het vertrekpunt van de behandeling met medicijnen. Echter aan het ontstaan van de oorzaak gaan ze voorbij en onderdrukken alleen de symptomen.

Ons spijsverteringssysteem bestaat uit een uiterst complex geheel van organen, stoffen en processen. Niet alleen maag en darmen, maar ook pancreas (alvleesklier), lever/galblaas, slokdarm en zelfs de mond horen daarbij. Reacties van een verstoord spijsverteringssysteem kunnen zijn: Borrelende buik, winderigheid, diarree, obstipatie , stinkende ontlasting , opgeblazen gevoel, hoofdpijn , vermoeidheid , Uit de mond ruikend, Jeukende, droge huid, (eczeem of psoriasis). Kleverige ontlasting. Middels deze reacties probeert je lichaam aan te geven dat er een aantal processen niet goed verlopen.

Het menselijke lichaam heeft van nature de eigenschap om zichzelf te ontgiften cq te reinigen. De lever, de nieren en de darmen zijn de grootste ontgifters van het menselijke lichaam.

Eet je voedingsmiddelen die voor jouw lichaam niet geschikt zijn, of de verkeerde combinaties worden gebruikt, dan reageert je lichaam. Verloopt dit proces niet goed ontstaan er van zelf ziektebeelden zoals hier boven omschreven.

 

Wil jij van je spijsverteringsklachten af vraag dan vandaag nog je consult aan.